עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך סך הכל של 17

נושא: מתכון לרוטב שום

  1. #1
    הסמל האישי שלדג שמח
    תאריך הצטרפות
    15/05/2011
    מי אני ?
    דותן כהן בן 38 מראשל"צ
    ותק בתחום
    יותר מ-10 שנים
    הודעות
    8,862
    סוג האקווריום
    ריף
    נפח האקווריום
    400
    תיאור נוסף
    ריף מעורב SPS- LPS

    מתכון לרוטב שום

    שלום חברים

    זה זמן רב אני מבצע ניסויים בהכנת רוטב שום תוצרת בית , מה שנראה לכאורה פשוט אבל לא כך הדבר .
    אנסה להסביר לכם בדרכי המבדחת משהו את העניין וגם אציג את המתכון הטוב ביותר להכנה.
    הבהרה
    את המתכון הזה הכנתי באמצע שנת 2007
    מאז כולנו חכמים יותר וכבר לא מייחסים לשום תכונות "פלא" רפואיות
    אולם המתכון עדיין רלוונטי אם בא לכם לשגע קצת את אניני הטעם בדגים


    יאללה נתחיל

    שום ? על שום מה ?

    שום נחשב כאנטיביוטיקה הטיבעית של הטבע - והוא מזין מאוד ובריא מאוד ובעל סגולות מרפה רבות.




    רוטב שום איכותי חייב גם לגרות את הדגים לאכול בשל ריחו
    וגם להיות חזק מספיק על מנת שלא יתנדף מיד מהאוכל שנזרק למים

    הדג אמנם אוכל משהו שמריח טוב יותר, אבל לאו דווקא מזין במיוחד
    אבל ישנה סברה שהשום גורם לכך שריחו של הדג ישתנה עד כדי כך שטפילים לא יתקרבו אליו

    על מנת לקבל את האפקט הטוב ביותר של הרוטב שום עליו להיות גם חזק מאוד כך שיספג מיד בצורה חזקה באוכל
    וגם שלא יהיה רוטב שמזהם את המים בחתיכות שום מיותרות ומרקיבות .


    עובדות :

    עלותו של רוטב שום בחנויות היא בין 70 ל 90 שקלים לבקבוק
    ואני אישית לא מצאתי בו שום תועלת מיוחדת הן בשל מרכיביו והן בהתנהגות או ריח הדגים לאוכל שמתובל ברוטב זה .


    פיתרון :

    ביצעתי כ 5 ניסויים שונים בטווח של 4-3 חודשים בהכנת הרוטב שום הטוב ביותר
    הניסויים כללו גם בישול איטי וגם בישול מהיר של השום, וגם שיטות שונות של השרייה -קצרה או למספר ימים .

    גיליתי שאת האפקט הטוב ביותר אקבל כאשר אכין את הרוטב שום כמה שיותר מהר ובבישול מהיר מאוד
    ערבוב 2 דקות במים חמים, קירור מהיר וסינון דקיק .

    תמונה אחת שווה 1000 מילים לכן אסביר בתמונות .


    הכנת רוטב שום מבית היוצר של דג שמח

    ראשית המצרכים :

    שום איכותי (8- 10 שקלים לחבילה של 4 )





    Click image for larger version

שם:  normal_23-05-07_1025.jpg
צפיות: 405
גודל:  22.4 KB


    מקלפים אותו (עבודה מעצבנת) ושמים בכוס של בלנדר (רצוי ידני)
    השתמשתי בכוס במקורית של הבלנדר הידני שלי שגודלה בערך חצי ליטר .

    מצ"ב כלי עבודה

    Click image for larger version

שם:  normal_23-05-07_1039.jpg
צפיות: 409
גודל:  21.2 KB

    מרתיחים מים (יש לוודא קודם שהכוס עמידה במים רותחים)
    ושופכים על שיני השום שבכוס (ממלאים 4\3 כוס במים הרותחים )
    מערבבים עם הבלנדר בזהירות (מים רותחים) כ 2 דקות ללא הפסקה עד שמקבלים ממש מיי שום .
    הריח היוצא משם הוא כמעט בלתי נסבל וחריף להחריד . (אפשר לכסות במגבת קטנה בזמן העירבוב .)


    סיימנו לערבב וזה מה שיוצא .

    Click image for larger version

שם:  normal_23-05-07_1124.jpg
צפיות: 409
גודל:  20.8 KB

    את הכוס מכניסים מיד למקרר (ע"מ לקצר את הזמן) וממתינים כשעתיים .
    הקירור המהיר גורם להפרדה של המים מחתיכות השום הקטנות מאוד ולאחר שעתיים מתקבל ממש קצף קשה לפחות בגובה חצי מהכמות .

    כמו כן הנוזל הופך להיות ירוק לחלוטין - והמון קצף למעלה


    Click image for larger version

שם:  normal_23-05-07_1125.jpg
צפיות: 396
גודל:  34.7 KB

    לאחר מכן מוציאים את הקצף עם כף ונשאר הנוזל החריף בטירוף (תטעמו)
    עכשיו יש להוסיף עוד חצי כוס או מעט יותר של מים רותחים ולערבב עם כפית .
    זאת על מנת לדלל עוד יותר את סמיכות הנוזל .

    לפני זה יש להכין מראש פילטר נוסף לסינון (חותכים לחצי בקבוק מים מינרלים ושמים בקצהו חתיכת פרלון דחוס ) .

    שופכים חצי מהכמות (שעירבבנו קודם שוב עם חצי כוס מים רותחים) לתוך הפילטר פרלון
    אחרי הסינון מוצאים את הפרלון - שוטפים במים ומבצעים שוב את הפעולה .


    Click image for larger version

שם:  normal_23-05-07_1220.jpg
צפיות: 413
גודל:  35.3 KB



    שופכים שוב לכוס העירבוב (שניקינו שוב) וממתינים להתקררות נוספת . בינתיים מכינים בקבוק קטן (של 250 מ"ל )



    Click image for larger version

שם:  normal_23-05-07_1225.jpg
צפיות: 402
גודל:  20.6 KB


    אח"כ שופכים לבקבוק את החומר (שנוזלי וצלול וחריף מאוד)
    שימו לב בתמונה שהחישוב היה מדוייק ומילאתי בדיוק את כל הבקבוק .




    Click image for larger version

שם:  normal_23-05-07_1226.jpg
צפיות: 397
גודל:  30.8 KB



    עכשיו שמים מדבקה על מנת שלא להתבלבל בטעות ולנסות לתבל איזה סלט (תוך דקה אין אורחים בבית)
    שמתי בשבילכם כמה מדבקות מקוריות שלי אז לא להעתיק (כל הזכויות שמורות) .





    Click image for larger version

שם:  normal_23-05-07_1238 (1).jpg
צפיות: 403
גודל:  30.4 KB



    Click image for larger version

שם:  normal_23-05-07_1239 (1).jpg
צפיות: 406
גודל:  35.6 KB





    Click image for larger version

שם:  normal_23-05-07_1240.jpg
צפיות: 411
גודל:  30.7 KB


    עכשיו יש לבצע בדיקת תקינות ואיכות למוצר המוגמר .

    שמים מעט רוטב בכוס (ממש מעט - לא כמו שאתם רגילים)
    שמים אוכל ומערבבים עד שנמס האוכל .
    משאירים 5 דקות




    Click image for larger version

שם:  normal_23-05-07_1241.jpg
צפיות: 405
גודל:  27.7 KB


    אפשר לשים מעט מים מיד לפני ההכנסה של האוכל לאקווריום על מנת שיתפזר יותר .
    ויאללה מתחיל בית משוגעים - הדגים מתנהגים כאחוזי אמוק .

    הטעם של הרוטב שום חזק כל כך עד שגם הפליים שלי וגם הדג פרה שלא אכלו יבש , לא שמו לב (הכל אותו טעם של שום) ואכלו יבש כמו גדולים .

    [רק את הקופרבנד עוד הצלחתי לבלבל חכו חכו אני עוד אראה לו (הקופרבנד לא שרד)



    יאללה לעבודה חברה

    לא לשכוח להוציא קודם את האשה מהבית לכמה שעות



    Click image for larger version

שם:  אוקיינוס לוגו ק&#1.jpg
צפיות: 412
גודל:  13.0 KB

  2. #2
    הסמל האישי שלתמיר תשבי
    תאריך הצטרפות
    29/07/2011
    מי אני ?
    תמיר תשבי , רמת גן
    ותק בתחום
    יותר מ-3 שנים
    הודעות
    1,142
    סוג האקווריום
    ריף
    נפח האקווריום
    500
    תיאור נוסף
    אקווריום lps
    דותן , תודה רבה על ההסבר המפורט , מאוד עזר לי .

  3. #3
    הסמל האישי שלshlomo
    תאריך הצטרפות
    20/07/2011
    מי אני ?
    שלמה
    ותק בתחום
    יותר מ-20 שנים
    הודעות
    451
    סוג האקווריום
    מתוקים
    נפח האקווריום
    260
    תיאור נוסף
    אקווריום דיסקוסים
    יופי של הסבר

  4. #4

    תאריך הצטרפות
    04/10/2011
    מי אני ?
    רועי מזרחי בן 26 מחולון
    ותק בתחום
    יותר משנה
    הודעות
    1,033
    סוג האקווריום
    מרינה
    נפח האקווריום
    650ליטר
    דותן יש אומרים שברגעששום או כול דבר בעל תכונות רפוא ברגע שנוגע בו משהו מברזל כמו שיותר ברי לחתוך חסה אם סכין פלסטיק כדי לשמור אל תכונתו אז מי אמר שזה יעיל ראיתה שוני אצל הדגים שלך?

  5. #5
    הסמל האישי שלMarco
    תאריך הצטרפות
    15/07/2011
    ותק בתחום
    פחות מחצי שנה
    הודעות
    2,775
    סוג האקווריום
    מרינה
    נפח האקווריום
    500
    תיאור נוסף
    מרינה יפיפייה בבנייה
    נראה טעים חחחח
    כל הכבוד דותן נראה טוב ושווה נסיון.

  6. #6
    הסמל האישי שלmorray
    תאריך הצטרפות
    10/07/2011
    מי אני ?
    אבי פרץ המכונה morray
    ותק בתחום
    יותר מ-10 שנים
    הודעות
    5,319
    סוג האקווריום
    ריף
    נפח האקווריום
    250
    תיאור נוסף
    red sea max 250
    בלעעעעע

  7. #7
    הסמל האישי שלשני
    תאריך הצטרפות
    15/07/2011
    מי אני ?
    שני, בת 31 מירושלים
    ותק בתחום
    יותר משנתיים
    הודעות
    2,721
    סוג האקווריום
    ריף
    נפח האקווריום
    420
    תיאור נוסף
    ריף SPS בשיטת KZ
    מממממ

    עם מאמר כזה אני מיד הולכת להכין את הרוטב

    אבל לדעתי חבל לבזבז אותו על האקווריום... והוא יהיה מצוין על סלט!

    (מה שבטוח לאף אחד מבני הבית לא יהיו נקודות לבנות )

  8. #8
    הסמל האישי שלדרור22
    תאריך הצטרפות
    11/07/2011
    מי אני ?
    דרור - 22- הרצליה מרכז
    ותק בתחום
    יותר משנה
    הודעות
    1,025
    סוג האקווריום
    ריף
    נפח האקווריום
    350
    תיאור נוסף
    שואף לריף מעורב
    לפי מה שדותן תיאר הוא טוב נגד איראן ולא לדגים
    מזל שאין לי אישה להוציא מהבית

  9. #9
    הסמל האישי שלsharonzach1
    תאריך הצטרפות
    16/07/2011
    מי אני ?
    שרון צח בן 28 מלוד
    ותק בתחום
    יותר מ-6 שנים
    הודעות
    1,526
    סוג האקווריום
    ריף
    נפח האקווריום
    2600 ליטר
    תיאור נוסף
    lps-sps

  10. #10
    הסמל האישי שלהכריש
    תאריך הצטרפות
    01/10/2011
    ותק בתחום
    יותר מ-5 שנים
    הודעות
    2,139
    סוג האקווריום
    ריף
    נפח האקווריום
    700 ליטר אקווריום skimz sk 201
    תיאור נוסף
    LPS SPS
    אחלה הסבר דותן

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון

חוקי משלוח הודעות

  • אתה לא יכול לפתוח נושאים חדשים
  • אתה לא יכול להגיב להודעה
  • אתה לא יכול לצרף קבצים
  • אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך
  •